BAS

(Schagen, NL)

“Bas, zie je die prachtige regenwolken?!”

Met deze woorden heet Irene me welkom wanneer ik bij aankomst in Ibiza bij haar in de auto stap. De komende vier dagen zal zij mijn gids, levenscoach, companion, kokkin en alleskunner zijn. Haar enthousiasme over onze trip triggert me, zo ook het eiland.

Ik waan mij direct in een andere wereld. Een eilandwereld van rust, rode aarde en ruimte; van witte, ommuurde finca’s op het platteland; en van verlaten stranden, glinsterende baaien en spectaculaire natuur. Wat is het eiland mooi en de regen, die ik onbedoeld uit Nederland heb meegebracht, blijkt zeer welkom. De droogte is eindelijk voorbij en ik hoor mezelf denken: wat is dat een schitterende metafoor voor mijn situatie. 

Mijn komst naar Ibiza voorspelt het begin van een nieuw avontuur. Eentje, waarvan ik op voorhand niet kon voorspellen, welke onverwachte wendingen het mijn leven zou geven.

De doelen voor mijn reis heb ik vooraf geformuleerd, zij het nog wat vaag. Maar tijdens de dagen die volgen, wordt het steeds duidelijker waar ik heen wil en op welke punten ik nog veel te winnen heb. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens de concrete schrijf- en denkopdrachten die Irene op maat voor mij heeft geselecteerd. Ook krijg ik vaak helderheid op momenten dat we juist even helemaal niets zeggen. Bijvoorbeeld tijdens een intuïtieve stiltewandeling langs een steile, beboste klif aan de kust. Of tijdens de meditatie of yoga of onder een ontzagwekkende oude, wijze dennenboom die we Maximus dopen.

Ik merk dat Irene haarscherp kan inschatten waarmee ze mij kan triggeren en uitnodigen. Op die manier kom ik steeds meer los van oude, roestige overtuigingen en maakt zij de weg vrij voor nieuwe, mezelf bekrachtigende gedachten.

Volledig natuurlijk en enthousiast gebruikt ze haar openheid, humor, spiritualiteit en oprechte interesse om mij mee te nemen naar mijn nieuwe ik. Naar een man die daadkrachtige keuzes maakt en doet waar hij blij van wordt. Een man die voélt wat hij wil bereiken en zich door zijn intuïtie laat leiden, zodat hij voortaan gemakkelijker de juiste beslissingen neemt.

Het is geweldig – en soms ook overweldigend – om te merken dat ik een duidelijk beeld, gevoel en geluid bij mijn toekomst krijg. Dat beeld wordt steeds scherper en kleurrijker en ik kan er steeds gemakkelijker naartoe.

Tijdens mijn dagen op het eiland ervaar ik een mix van twijfel, verwarring en afscheid, maar tegelijkertijd is er vooral ook beweging, moed, hoop, ontspanning, energie en enorm veel plezier. We hebben ontzettend veel gelachen tijdens de vierdaagse.

Op een bepaald moment leer ik van Irene om te leren kijken naar 'tekens'. Naar schijnbare toevalligheden die je kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Terugkijkend (het is alweer anderhalve maand geleden) is dat een van de belangrijkste lessen voor mij geweest. Elke dag merk ik dat het steeds gemakkelijker wordt om ze te 'zien' en erop te vertrouwen.

Ik krijg veel en sterke aanwijzingen om dingen juist wel of juist niet te doen. Dit is huge! En het enige wat ik hoef te doen is te vragen om antwoorden en oplettend en geduldig te blijven kijken.

Op de allerlaatste middag, net voor ik terug zal vliegen, komt voor mij alles samen tijdens de afsluitende oefening in de prachtige, bruinrode aarde van een zonnig, verlaten veld. Eerst red ik een vastgelopen egel uit een metalen hekwerk. Een teken? Ik dacht het wel! In het veld beweeg ik stap voor stap richting mijn doel en ik denk aan alle mooie gesprekken en prikkelende, nieuwe gedachten van de afgelopen dagen.

Alle oefeningen en alle blokkades, die we samen hebben omgevormd, tot concrete doelen. Alle oprechte en lieve aandacht die ik van Irene mocht krijgen en die mij een heuse kickstart hebben gegeven bij het verder ontwikkelen van mijn intuïtieve keuzes. 

Enige tijd nadat ik terug ben van de trip en wanneer alles tijd heeft gehad om te landen, komen de eerste resultaten naar voren. Geloof, vertrouwen, positiviteit. Ik kan het! Mijn reis met Irene heeft me fantastische nieuwe inzichten opgeleverd. Het suddert en borrelt nog altijd rustig door, met overal mooie, nieuwe tekens waardoor ik weet dat ik op het juiste pad zit. En zelfs de regenwolken zien er tegenwoordig prachtig uit. Vamos!

Dank voor wat je doet en dank voor wie je bent Irene. Ik vond het echt speciaal en zal er nog héél lang aan terugdenken!

Liefs, Bas