Vera

Breda (the Netherlands)

Aangetrokken door Irene's verhalen over haar Soul Island, wilde ik dat eiland wel eens met eigen ogen zien... 

Eerlijk is eerlijk, ze heeft niets te veel gezegd, het eiland met haar dieprode zand, rotsige kustlijnen en verscholen baaien is prachtig. De rotspartijen met unieke vormen intrigeren. De uitzichten vanaf de kliffen zijn adembenemend en de hemelkleurende zonsondergangen onvergetelijk. Om over de uiteenlopende mix mensen maar te zwijgen en over de unieke eeuwenoude bomen, de rustieke dorpjes en de vers geplukte vijgen.

Ideale ingrediënten voor een vakantie, puur voor de ontspanning. Maar samen met Irene wordt dat allemaal nog intenser. Ik ben deze trip daarom de 'Irene Experience' gaan noemen.

Irene geeft geen traditionele rondleiding, ze zoekt juist het ongebaande, kleine, smalle pad. Ze test nieuwe wandelroutes bij zonsondergang en kiest voor hobbelende camino's langs mooie natuur. 'Irene, kan dit wel?', hoorde ik mezelf geregeld zeggen, maar alle paden kwamen uit op verscholen, stille, idyllische plekken. In de auto gingen de ramen open. Wagenwijd! Alle zintuigen werden geprikkeld en elk moment benut. 

Samen de natuur in om je eigen weidsheid te voelen, om tot wijsheid te komen, om je eigen natuur te herontdekken.

De onverwachte dingen maakten het helemaal perfect. Want Irene kan improviseren omdat ze één is met dat-wat-er-is en je daar ook deelgenoot van maakt. Een spontane lift achterop een scooter. Een leuke ontmoeting met een nieuwsgierige hond. Een onverwachte picknick op een prachtig stil strand bij zonsondergang. Een frisse duik na een inspannende wandeling en daarna weer door naar een andere mooie plek. 

Irene laat je 'het leven' ervaren met hulp van Ibiza. En als je dan ook nog eens samen aan een persoonlijke vraag werkt ontstaat er een magische combinatie. Eentje waarin wonderen zomaar kunnen gebeuren.