Ik voel me vrij en zet daadwerkelijk stappen

Op zoek was ik al langer, al een paar jaar eigenlijk. Maar waarnaar? Ik stelde mezelf veel vragen, maar er echt wat mee doen – ho maar!

Na twee fijne zwangerschappen en 2 lieve zoons kon ik mijn draai op het werk echt niet meer vinden. Het was tijd voor actie, zelfontdekking, er was geen ontkomen meer aan. Ik boekte 4 dagen weg van mijn veilige omgeving om een roadtrip op Ibiza te maken met Irene, een lifecoach, die ik alleen van een website en mailcontact kende en met wie ik al mijn gedachten en gevoelens zou delen. Spannend!

Irene, een sprankelende open persoonlijkheid, was in het echt nog leuker dan in het mailcontact. Ik was best zenuwachtig toen ik aankwam op Ibiza, maar dat was helemaal niet nodig. Irene had alles perfect verzorgd. En wat ik heel prettig vond, is dat onze gesprekken gewoon ontstonden vanaf het eerste moment. Irene had zich goed voorbereid en al mijn zorgvuldig ingevulde vragenlijsten goed in zich opgenomen. Het voelde goed om open en eerlijk te praten over alles wat mij bezighield en over welke levensvragen ik had.  

We hebben gelachen, gehuild, gelift, gezwommen, in bomen geklommen, op rotsen gestaan, heerlijk gegeten, fantastische sterrenhemels gezien en vooral stappen gezet. Veel. Letterlijk (wat is Ibiza toch mooi) en figuurlijk. Door samen met Irene stappen te zetten was ik in de gelegenheid mijn levensdoel te benoemen en van daaruit te dromen over hoe ik daar kon komen.

Met focus op de toekomst liet Irene mij ervaren wat het leven laat zien, als je je blik verruimt. Dat een levensweg links of rechts kan gaan als je je doel maar voor ogen houdt. Om geloof te hebben in jezelf en om te luisteren naar wat je voelt. Dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen weg. Dat je vooruit wil.

JA! Ik wil! Irene en Ibiza hebben mij de energie en overtuiging gegeven om in actie te komen en ook thuis daadwerkelijk stappen te zetten. Door geloof te hebben in mezelf en lef te tonen heb ik inmiddels een nieuwe baan die mij op weg helpt naar mijn uiteindelijke doel. Ik kijk om me heen en zie allerlei mogelijkheden, heb mooie en inspirerende gesprekken en voel me vrij omdat ik, rechtsom of linksom, weet waar ik naartoe wil.

Ik blijf nog steeds even nuchter en down to earth als ik was, maar één ding weet ik wel sinds mijn roadtrip naar Ibiza: Be careful what you wish for, you might get it!

In één woord: WOW.

Liefs, Nathalie