‘Mijn tijd komt nog wel’

Het 1-op-1 retreat met Irene werd mij aangeboden door mijn familie. Na 25 jaar van hard werken en mezelf wegcijferen voor partner en gezin was er weinig tijd voor zelfontplooiing en investeren in mezelf. De laatste 5 jaar werd me duidelijk dat ik niet wilde doorgaan zoals ik bezig was en als een soort mantra spookte regelmatig door mijn hoofd: mijn tijd komt nog wel!

Die tijd was nu aangebroken, te beginnen met zelfonderzoek en reflectie onder de persoonlijke begeleiding van Irene. Middels lange wandelingen en roadtrips, maar ook heerlijk bij haar thuis op de mooiste berg van Ibiza, waar we inspirerende gesprekken voerden met goede doordenkvragen die soms zeer confronterend waren.

Mijn grote doorbraak kwam tijdens een ademsessie van anderhalf uur. Toen mijn gevoel het eindelijk overnam van mijn brein.

Irene heeft geduld en ze zet de juiste tools in om tot de kern te komen. Voor mij was dat onder andere muziek. Ze heeft me weer leren te vertrouwen op mijn intuïtie en nu zet ik deze bron bijna dagelijks in bij grote en kleine beslissingen. Is dit iets voor me of niet? Doe ik dit voor mezelf of voor de ander? Is het gevoel dat ik nu heb authentiek of ben ik aan het pleasen?

Uit Ibiza nam ik ook een soort van huiswerk mee. Middelen die ik thuis  verder kan inzetten. Tips en trucs die me helpen om diep ingesleten patronen te doorbreken en tools die me helpen om gezonde grenzen te stellen. Om vaker nee te zeggen, zodanig dat het me niet ongeliefd maakt, maar juist dat ik er respect mee afdwing.

Inmiddels woon ik op Bonaire en ook hier, in deze prachtig nieuwe leefomgeving, kom ik mezelf geregeld tegen. Wat ik tijdens het 1-op-1 retreat heb meegemaakt en gespiegeld kreeg - over mezelf, mijn verleden en diepgewortelde gedachten, angsten en conditioneringen - ik heb er veel aan. Stap voor stap gaat het beter, ik oefen en leer elke dag.

Irene, bedankt voor onze dagen vol inzicht en (ont)spanning. Geef Tijgertje en Lion een dikke knuffel, want ook je lieve katten hebben me troost gebracht.

Ik ga je hopelijk nog eens zien en geef je een dikke kus.

Liefs, Inge